آموزش تنظیم اینترنت وایرلس اشتراکی
با تــوجه به محــدودیت های ارایه ســرویس های مــبتنی بر بستـــر مخــابراتی، اینترنت ساحل قــدام به ارایــه خدمات پــهنای باند اشتــراکی ثابت بر بستــر وایــرلس نموده است.
آموزش کوتاهی در مورد چگونگی برقراری ارتباط اینترنت با استفاده از بستر وایرلس (وایرلس اشتراکی )
- برای برقراری ارتباط با استفاده از وایرلس موارد زیر را بایستی آماده کرد. 1 : یک عدد آنتن SXT Lite 5 , کابل شبکه CAT 5 یا CAT 6 که هردو طرف سوکت زده شده باشد با متراژ لازم , یک عدد اکسس پوینت و یا استفاده از مودمهای ADSL که پورت Wan دارند , سیم ارت . ما در این آموزش از مودمهای ADSL نت ایز مدل 4311 و تندا مدل D151 N استفاده می نماییم.بجای آنتن بیرونی میکروتیک مدل SXT Lite 5 می توانید از نانو استیشن و یا تجهیزات سایر شرکتها استفاده کرد.
ابتدا آنتن را روشن و پورت LAN را به سیستم وصل می نماییم . سپس نرم افزار Winbox را اجرا نموده . در صورتیکه نرم افزار Winbox را در اختیار نداشتید می توانید آخرین ورژن آنرا از سایت میکروتیک تهیه نمایید و یا با تنظیم IP شبکه سیستم با رنج IP پیش فرض میکروتیک مثلا 192.168.88.2 و باز کردن یک صفحه وب و جستجو ادرس میکروتیک به صفحه وب میکروتیک وصل شد و Winbox را دانلود نمایید. بعد از باز شدن Winbox روی تب Neighbors کلیک کنید . بر اساس شبکه ای که به آن متصل هستید لیست دستگاههایی که Discovery Interfaces پورت آنها فعال می باشد نمایش داده می شود. بر روی مک آدرس دستگاه مورد نظر کلیک نمایید تا Mac Address آنتن در جلوی کادر Connect To درج شود. به صورت پیش فرض کادر نام کاربری admin و رمز عبور خالی می باشد. سپس بر روی گزینه Connect کلیک نمایید تا وارد محیط Winbox شوید .
Login = admin
Password =
هنگامیکه وارد محیط Winbox شدید گزینه Remove Configuration را انتخاب کنید تا تنظیمات پیش فرض داخل میکروتیک حذف شود.
میکروتیک خود را به آخرین نسخه از ورژن RouterOS ارتقاء دهید برای اینکار چند راه وجود دارد . اتصال اینترنت به خود میکروتیک و سپس ارتقاع از طریق خود Winbox و یا دانلود فایل آپدیت جدید از سایت میکروتیک و به روزرسانی دستی RouterOS , دقت نمایید که فایلی آپدیت حتما مربوط به دستگاه شما باشد و ترجیها از نسخه های (Current) استفاده نمایید . داخل سایت همچنین فایلها را از قسمت Extra packages که Packages کامل هست دانلود نمایید.
https://www.mikrotik.com/download
- چنانچه اینترنت در دسترس دارید از طریق مودم ADSL و جهت جلوگیری از هر گونه خطا و اشتباه بهتر است اینکار را به خود Winbox واگذار نمایید. برای اینکار فرض کنید مودم شما وایرلس و یا چند پورت باید باشد . پورت LAN میکروتیک را به مودم وصل نمایید. سپس داخل Winbox شوید . سپس گزینه New Terminal را انتخاب و فرمان زیر را کپی
- ip dhcp-client add interface=ether1 use-peer-dns=yes use-peer-ntp=yes add-default-route=yes
- ip dhcp-client enable 0
- و در نهایت در سطر جلوی Command Prompt راست کلیک و Pase نمایید . در این صورت میکروتیک ارتباطش از طریق مودم برقرار شده و اینترنت دار می شود. سپس همانند مسیر زیر ابتدا system سپس Packages را انتخاب تا تصویر زیر نمایان شود مطابق مراحل زیر دستگاه خود را آپدیت نمایید.
- 8 : System Packages
دستگاه در صورت آپدیت شدن به صورت خودکار ریستارت می شود .بعد از ورود مجدد به Winbox حتما New Terminal را باز و دستور زیر را اجرا نمایید تا دریافت IP حذف شود.
- ip dhcp-client remove 0
در صورتیکه فایل آپدیت را دانلود کرده اید فایل را از حالت زیپ خارج و سپس پک های لازم را از پوشه اپدیت انتخاب و داخل Winbox به وسیله موس با روش Drage & Drop انتقال دهید .
توصیه می شود فقط Package های مورد نیاز را انتقال دهید با توجه به این روش جهت اینکار Package های موجود در تصویر زیر توصیه می شود .
بعد از آپدیت RouterOS به روش دلخواه می توانید وارد شده و تنظیمات ارتباطی را ست نمایید . البته چنانچه شما تمایل نداشته باشید می توانید از آپدیت RouterOS صرفه نظر نمایید که اینکار توصیه نمی شود. دستورات زیر را ابتدا در برنامه Notepad ویندوز وارد کرده سپس موارد دلخواه خود را تغییر دهید .موارد قابل تغییر می توانند شامل تغییر در دستورات زیر باشد.
*تنظیمات توسط ما انجام می شود. در صورت نیاز به فایل تنظیمات با ما تماس بگیرید فایل کانفیک در اختیار شما قرار می گیرد*
بعد از اجرای تنظیمات ارتباط شما با میکروتیک قطع می شود . یا نام کاربری و رمز عبور جدید که ساخته اید وارد میکروتیک شوید . در مرحله آخر تنظیمات LEDs را انجام دهید برای اینکار وارد تب
System و سپس LEDs شوید , همانند روش زیر LED شماره یک را برای ارتباط کابل و سایر LED ها را برای نشان دادن قدرت دریافت سیگنال آنتن تنظیم نمایید .
- تنظیم LED ها برای نشان دادن میزان آنتن دهی بر اساس پورت wlan1 که کارت وایرلس می باشد.
- تنظیم LED شماره یک برای پورت Lan یا همان ether1 .برای ارتباط کابل با مودم .
بعد از نصب انتن در مکان مناسب در بخش Wireless سپس Interface می توانید ارتباط خود را چک کنید .که برقرار گردیده است یا نه .
در تصویر زیر ما به اکسس پوینت وصل شده ایم می توانید آنرا در Wireless و سپس Registeration مشاهده نمایید .
- دقت نمایید در آین اموزش آنتن در حالت Bridge می باشد و عملا نقش پل را ایفا می کند . شما برای برقرار ی ارتباط اینترنت بایستی مودم داخلی خود را تنظیم نمایید که در ادامه نحوه تنظیم مودم را نیز توضیح می دهیم .
تنظیم مودم Netis 4311 جهت وایرلس اشتراکی .
ابتدا IP مودم را در مرورگر خود قرار داده و وارد تنظیمات مودم می شویم
IP Address = 192.168.1.1
UserName = guest , Password = guest
سپس Login را بزنید .
- برای وایرلس اشتراکی گزینه Setup را بزنید و سپس به قسمت WAN و Wan Configuration بروید . WAN Physical Type را از حالت ADSL به حالت Ethernet WAN تغییر می دهیم . بعد از انجام اینکار مودم یکبار Restart می شود که مجدد لاگین می نمایید و وارد مودم می شوید .
سپس Channel Mode را از حالت Bridge به حالت PPPoE تغییر دهید و سپس نام کاربری و رمز عبور دریافتی از آسیاتک را در قسمت UserName , Password وارد نمایید و در پایین صفحه گزینه ADD را انتخاب نمایید . یعد از این مرحله یک رکورد به WAN Interface Table اضافه می شود .
در این مرحله ارتباط اینترنت برقرار می شود . دقت نمایید بایستی پورت LAN میکروتیک به پورت شماره 4 مودم وصل شود .
- برای تنظیم وایرلس مجدد وارد منوی Setup و سپس WLAN و قسمت Basic انتخاب کرده و SSID را به دلخواه تغییر می دهیم و Applay Changes را انتخاب می کنیم.
برای تنظیم رمز عبور وایرلس در قسمت Security ابتدا Encryption حالت WPA2(AES) را انتخاب و در قسمت Pre-Sharead Key یک رمز عبور شامل حروف , اعداد , کاراکتر حداقل به طول 8 کاراکتر وارد و سپس Applay Changes را انتخاب نمایید.
برای مخفی کردن نام وایرلس در قسمت Advanced حالت Broadcast SSID را از Enable به Disable تغییر دهید و Applay Change را انتخاب نمایید .
برای حفظ امنیت بیشتر در منوی Maintenance و سپس Password رجوع و رمز عبور هر دو اکانت را از حال پیش فرض تغییر دهید برای تغییر رمز پیش فرض ابتدا یوزر مورد نظر را در قسمت User Account Table انتخاب کنید و بعد از تکمیل مجدد Modify را انتخاب نمایید .
باتوجه به اینکه به صورت پیش فرض دسترسی راه دور به مودم فعال می باشد . در صورتیکه به ان نیاز ندارد بهتر است آنرا غیر فعال نمایید. و تیک گزینه WAN در قسمت Firewall و سپس Remote Access بر دارید . و گزینه Save / Applay را انتخاب کنید .
در آخر چند نکته جهت افزایش امنیت مودم نت ایز پیش نهاد می شود که در آموزش تنظیم این مودم به صورت جداگانه نوشته شده است آمده است که فقط توضیح داده می شود.
- غیر فعال کردن حالت DHCP-Server به صورت کامل و یا برای پورت WLAN , تغییر IP Address مودم ,فعال کردن حالت MAC Filtering برای مودم.
تنظیم مودم تندا D151 برای حالت وایرلس اشتراکی
ابتدا IP مودم را وارد و سپس با نام کاربری پیش فرض لاگین می نمایید .
IP Address = 192.168.1.1
Username = admin , Password = admin
سپس در قسمت Primary Setup حالت Link Type را بر روی Ethernet تنظیم . حالت Connection Type را بر روی PPPoE تنظیم و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد نمایید.
در قسمت Wireless Setup نیز در قسمت Wireless SSID نام وایرلس و رمز وایرلس را در قسمت Wireless Key وارد و سپس OK را انتخاب کنید .
برای امنیت بیشتر نیز حتما نام شبکه را مخفی کنید . برای اینکار وارد تنظیمات پیشرفته مودم شده و در قسمت Wireless و سپس Basic تیک گزینه Hide Access Point را انتخاب کنید .سپس Applay/Save را انتخاب کنید .
- موفق باشید.
*تهیه و تنظیم : فرزاد رضائی منش. اینترنت ساحل *